لیست اختراعات مژگان ميرزاطاهري
نانوكامپوزيتهاي (استايرن-بوتيل اكريلات)/ مونت موريلونيت ترجيحا Cloisite 30B با درصد جامد بالا و درصد بالا از خاك رس سنتز شد. مطالعات مورفولوژيكي ثابت نمود كه با افزايش تركيب درصدها ميزان كپسول شدن خاك رس و همچنين ميزان ورقه ورقه شدن صفحات خاك رس تغيير كرده است. اين اختراع تأييد كرد كه ساختارهاي كپسوله و پيكرينگ با كنترل شرايط قابل تهيه است. اينگونه لاتكسها به دليل خواص نفوذ ناپذيري و غير تراوايي مي توانند براي صنايع بسته بندي و نانوپوشش هاي عايق كننده استفاده شوند.
معمولاٌ در سيستم هاي پليمري، از يك عامل پايداركننده حرارتي استفاده مي شود تا پايداري نهايي محصول افزايش يابد و در حين سرويس دهي محصول از بين نرود. به كار بردن بعضي از مواد پايداركننده باعث كاهش برخي از خواص پليمر توليد شده و همچنين منجر به خطرات زيست محيطي و توليد مواد سمي و مضر مي گردد. در اين سيستم فنيلن ترفتالآميد با ويسكوزيته ذاتي 1 تا 3، براي پايداري حرارتي امولسيون حاوي فاز پراكنده ي مونومر استايرن در فاز پيوسته ي آبي استفاده شد و سپس پليمريزاسيون انجام شد. به وسيله ي آزمونهاي TGA، DTG و FTIR (شكلهاي 7 - 2) تهيه ي ذرات پليمري پلي استايرن با افزايش مقاومت حرارتي نسبت به پلي استايرن خالص در اين روش اثبات شد.
معمولاٌ در سيستم هاي امولسيوني از يك عامل فعال سطح (سورفاكتانت) براي پايدار كردن سيستم استفاده مي كنند. به كار بردن عامل فعال سطح باعث كاهش برخي از خواص پليمر توليد شده و همچنين ايجاد خطرات زيست محيطي مي شود. در اين سيستم نانو ذرات كلويزيت به جاي عوامل فعال سطح، براي پايداري امولسيون حاوي فاز پراكنده ي مونومرهاي استايرن – بوتيل در فاز پيوسته ي آبي استفاده شد و سپس در مرحله تشكيل فيلم پليمري از لاتكس پليمر باعث مي شود تا پوششي بسيار ناتراوا ساخته شود. يعني از دستگاه قالبگيري فشاري براي شكل دهي نمونهها به صورت فيلم با ضخامت مناسب استفاده شد. (به اين صورت كه ابتدا لاتكس ها را با استفاده از محلول هيدروكينون منعقد كرده و سپس به صورت لخته از بقيه¬ي محيط جدا كرده و در آون گذاشته تا كاملاٌ خشك شود). سپس در دماي Cº150 و تحت فشار bar 25 فيلم مورد نظر باضخامت µm 200-150 تهيه شد. نسبت جرمي مونومرهاي استفاده شده با توجه به Tg كوپليمر نهايي و با استفاده از رابطهي فاكس به دست آمد. بدين ترتيب سعي شد تا دماي كاربردي پوششها با توجه به دماهاي مختلف موجود در سرتاسر كشور ايران انتخاب و دماي مناسبي از جهت سرويس دهي باشد. به وسيله ي تست هاي SEM، TEM، XRD، TGA و DSC، پايداري، مقاومت در برابر آب و اكسيژن، ساخت پوششهاي استايرن- بوتيل اكريلات/ مونت موريلونيت با خواص ناتراوايي ويژه ساخته شده از روش امولسيوني مستقيم بدون سورفكتانت در آب اثبات شد.
اين اختراع به طور كلي در حوزه شيمي، مهندسي شيمي است. در اين اختراع ذرات خاك رس مونت موريلونيت سديم دار با استفاده از وارد كردن تركيب آلي N-isopropyle-N'-Phenyl-p-Phenylenediamine در بين صفحات بلورين آن از طريق روش تعويض يوني بصورت نانو خاك رس اصلاح شده درآمد كه قابليت آلي دوستي و امتزاج با مواد پليمري را دارا است. سپس به منظور آزمودن توانمندي هاي اين اختراع (تهيه نانوخاك رس)، پخش و توزيع اين ذرات نانو شده در ماتريس كوپليمر استايرن- مالئيك انيدريد با روش پليمر كردن درجاي آن انجام شد. مشاهده شد هنگامي كه لاتكس پايه آبي حاصل از اين اختراع به ملات سيمان در بتنهاي ساختماني اضافه شود منجر به افزايش خاصيت ضدآب شدن بتن خواهد شد و مشكلات فراوان ساختماني را كه ناشي از رطوبت بالا در مناطق بخصوص خيلي مرطوب ميباشد را مرتفع ميكند. ساختارها و خواص بدست آمده به وسيله ي آزمون هاي نظير TEM و XRD، در شكلهاي 8-1 ارائه شد. همانگونه كه از اشكال 4-7 استنتاج مي شود در اثر پخش فاز نانوخاك رس در فاز پليمري از شدت پيك مربوط به نواحي بلورين خاك رس كاسته و بصورت يك پيك پهن مواد آلي غيربلورين نظير استايرن كه حالت آمورف نيز دارد درآمده است كه اثبات ورقهاي شدن (exfoliation) نانوخاك رس Na-bentonite در فاز پليمري استايرن-مالئيك انيدريد و تشكيل نانوكامپوزيت (ساختار كاملا ورقه اي شده مشاهده شده با روش TEMدر شكل 8) ميباشد.
اختراع “حسگر ساده رنگي رسيدگي محصولات كشاورزي “در ارتباط با تهيه يك بسته بندي هوشمند براي محصولات كشاورزي به خصوص ميوه مي باشد، كه با استفاده از قرار دادن محلول شناساگر پرمنگنات پتاسيم در كنار پودر زئوليت بر روي يك بستر از جنس پارچه بدون بافت و محفوظ نگه داشتن آن بين دو لايه تراوا از جنس پلي اولفين صورت گرفته است. به اين صورت كه دو لايه فيلم تراوا به ابعاد mm 15 × mm 15 تهيه شده سپس يك تكه پارچه بدون بافت در ابعاد mm 10 × mm 10 مابين آن قرار گرفته است. سپس اين پارچه را به محلول (2-5/0 درصد وزني) شناساگر پرمنگنات پتاسيم به همراه پودر زئوليت (1-1/0 درصد وزني) آغشته كرده و در نهايت عمليات دوخت حرارتي در دماي ˚C 150 و ضخامت دوخت حدود mm 2 انجام شده است. فرايند تغيير رنگ اين معرف با آزاد شدن گاز اتيلن از محصول و عبور آن از لايه تراوا (و تسريع آن به كمك جذب توسط پودر زئوليت و خود پرمنگنات پتاسيم) رخ خواهد داد.
محافظ تك لايه پليمري مقاوم به اكسيژن و بخار آب براي روكش بيروني انواع بسته بندي ها بصورتي تهيه شده ست كه با روكش دهي تنها يك لايه از اين محصول روي انواع بسته بندي ها مي توان مانع از ورود اكسيژن و بخارآب بدرون بسته بندي شد. لذا به نحو چشمگيري عمر مواد بسته بندي شده افزايش مي يابد. روكش اين اختراع كه لاتكس استايرن- بوتيل اكريلات است با استفاده از دستگاه فيلم كش بر روي سطوح مورد نظر ريخته تا روكش بيروني انواع بسته بندي ايجاد گردد. همچنين مي توان لاتكس اين اختراع را با انواع اسپري بر روي سطوح مد نظر اسپري نمود. محصول و روش بكار رفته در اين ادعا تا بحال گزارش نشده است.
موارد یافت شده: 6